• Panel: Alparslan Türkeş Anısına

    Panel: Alparslan Türkeş Anısına

  • Galip Erdem Paneli

    Galip Erdem Paneli

  • Değişen Dünya Düzeninde Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Yeri

    Değişen Dünya Düzeninde Türk Milletinin ve...

  • Cumhuriyet Döneminde  Türk Hukuk Sistemindeki Gelişmeler

    Cumhuriyet Döneminde Türk Hukuk Sistemindeki...

  • Panel: Cumhuriyetin Kazanımları

    Panel: Cumhuriyetin Kazanımları


“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır”

 
Ana sayfaFaaliyetlerTürk Ocakları Ankara Şubesi Faaliyetleri

Türk Ocakları Ankara Şubesi Faaliyetleri

2006-03-03
Adres : Gazi Mustafa Kemal Bulvarý, Kutsal Apt. Nu 55/12 Maltepe ANKARA
Tel : (0312) 231 04 97
Baþkan : Türkan HACALOÐLU
Baþkan Yrd : Zeki BÝRDOÐAN
Sekreter : Uðurcan KÜÇÜKAÐAOÐLU
Muhasip : Mehmet ALTINPARMAK
Üye : Necmeddin ERKAN
Üye : Mehmet GÜLSÜN
Üye : Neslihan CAN

GENEL KURUL
FAALIYETLER

KÜLTÜR, SOSYAL VE EÐÝTÝM ÇALIÞMALARI
KONFERANSLAR
SEMÝNERLER
KÝTAP OKUMA VE CUMA SOHBETLERÝ
ZÝYARETLER
KONSERLER
80. YIL KUTLAMALARI
YARIÞMALAR
PANELLER
RAMAZAN SOHBETLERÝ
YEMEKLÝ TOPLANTILAR
GEZÝLER
YAYINLARIMIZ

GENEL KURUL

12 Ocak 2008 – Türk Ocaklarý Ankara Þubesi 12. Genel Kurulu þube merkezinde yapýlmýþ ve Genel Kurul sonucunda

Yönetim Kuruluna :
Türkân HACALOÐLU Baþkan
Zeki BÝRDOÐAN Baþkan Yardýmcýsý
Uðurcan KÜÇÜKAÐAOÐLU Sekreter
Mehmet ALTIPARMAK Muhasip
Necmeddin ERKAN Üye
Mehmet GÜLSÜN Üye
Neslihan CAN Üye

Denetleme Kuruluna :
Orhan YAVUZ Baþkan
Nurullah KEMALOÐLU Üye
Kemalettin USTAOÐLU Üye

KÜLTÜR, SOSYAL VE EÐÝTÝM ÇALIÞMALARI

23 Eylül 2008 – Þubemizde þimdiye kadar baþkanlýk yapan 19 þahsiyetin resimleri temin edilerek þubemiz lokalindeki Prof.Dr. Orhan Düzgüneþ salonuna asýlmýþtýr.

19 Eylül 2008 - Nuri Pasa komutasýndaki Türk ordusunun Bakü'ye giriþinin 90. yýldönümü münasebetiyle þubemiz Keçiören Halil Ýbrahim Sofrasý'nda bir iftar yemeði düzenlemiþtir. Keçiören Belediye Baþkaný Trurgut Altýnok'un katkýlarýyla dzenlenen iftar yemeðine yüze yakýn þehit ailesinin de içinde bulunduðu1250 kiþi katýlmýþtýr. Þube Baþkanýmýzýn gecenin mana ve önemini belirten kýsa açýþ konuþmasýndan sonra Nuri Pasa nýn Bakü'ye giriþiyle ilgili yarým saat süren bir sinevizyon gösterisi yapýlmýþtýr. Müzik dinletisini müteakip yapýlan dua ile iftar yemeði sona ermiþtir.

18 Mayýs 2008 - Geleneksel Bahar Þenliði - Türk Ocaklarý Ankara Þubesi tarafýndan her yýl geleneksel olarak düzenlenen "Bahar Pikniði" 18 Mayýs 2008 Pazar günü Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türk Ocaklý Gençlerin katýlýmý ile Gerede-Esentepe Otel Kayak Evinde Ahmet MALKAN'ýn misafiri olarak gerçekleþtirilmiþtir. Oyunlarýn oynandýðý, türkülerin þarkýlarýn söylendiði, dað yürüyüþlerinin yapýldýðý ve coþkulu geçen gezi saat 18.00 de Ankara'ya hareketle sona ermiþtir.

28 Mart 2008 – Elli kadar Türk Ocaklý genç tiyatroya götürülmüþtür.

12 Mart 2008 – Þubemizde “Ney” kursu açýlmýþtýr. Kursa dokuz genç katýlmaktadýr.<

11 Mart 2008 – Türk Ocaklý büyüðümüz, milliyetçi aðabeyimiz rahmetli Galip ERDEM mezarý baþýnda anýlmýþtýr.

9 Mart 2008 – Ankara Þube Yönetimi Türk Ocaklý Gençlerle kahvaltýlý sohbet etmiþtir.

8 Mart 2008 – Türk Dünyasýndan gelen gençlerle Ocakta sohbet edilmiþtir.

23 Ocak 2008 - Þubemiz 12. Olaðan Genel Kurulunda , Ocaðýmýza maddi ve manevi katkýda bulunan þahýslara teþekkür yazýsý yazýlmasý kararý alýnmýþtýr. Genel Kurulun bu kararý ilgili kiþilere iletilmiþtir.

18 Ocak 2008 – 350 Sivil Toplum Kuruluþunun katýldýðý ATO’daki toplantýda Þube Baþkanýmýz Türkan HACALOÐLU da konuþma yapmýþtýr.

15 Mayýs 2007 - Yüzelliye yakýn Türk Ocaklý genç Gerede Esentepe’de Türkçülük Bayramýný kutlamýþlardýr. Kendi aralarýnda eðlenen gençler, þiirler okumuþlar, türküler söylemiþler, oyunlar oynamýþlardýr.

28 Nisan 2007 - Gençler arasýnda birlikteliði artýrmak amacýyla Ocakta sabah kahvaltýsý yapýlmýþ, bu kahvaltýya yaklaþýk elli üniversiteli Türk Ocaklý gençler katýlmýþtýr.

8 Nisan 2007– Kastamonu Türk Ocaðý açýlýþýna katýlým.
Türk Ocaklarý Ankara Þubesini temsilen Þube Baþkaný Türkân HACALOÐLU, Çaðrý ACI ve Denetleme Kurulu Üyesi Orhan YAVUZ’dan oluþan bir heyetle Türk Ocaklarý Kastamonu Þubesinin açýlýþýna katýlmýþtýr.

17 Aralýk 2006 - KKTC Birinci Cumhurbaþkaný Rauf DENKTAÞ’ ý karþýlayýþ.
Kýrþehir Þubesinde konferans vermek üzere Esenboða Havaalanýnda, Genel Merkez ve Þubemiz temsilcileri tarafýndan karþýlanan Rauf DENKTAÞ, daha sonra Þubemiz ekibi, Türkan HACALOÐLU, Uðurcan KÜÇÜKAÐAOÐLU, Mehmet ALTIPARMAK, Çaðrý ACI ve Ahmet DOÐAN tarafýndan Kýrþehir’e kadar kendilerine refakat edilmiþ, Rauf DENKTAÞ’ýn konferansýný müteakip Kýrþehir Türk Ocaðý ziyaret edilerek Ankara’ya dönülmüþtür.

5 Aralýk 2006 - Dünya Sivil Toplum Kuruluþlarý Günü dolayýsýyla, Sivil Toplum Kuruluþlarý temsilcileri ile Keçiören Estergon Kalesindeki yemeðe Þubemizitemsilen, Þube Baþkaný Türkân HACALOÐLU, Sekreter Uðurcan KÜÇÜKAÐAOÐLU ve Mehmet ALTIPARMAK katýlmýþtýr.

26 Kasým 2006 - Eskiþehir Bölge Toplantýsýna katýlým.
Türk Ocaklarý Genel Merkezinin, Eskiþehir Þubesinin misafirliðinde, yaptýðý Bölge toplantýsýna, Þubemiz Türkân HACALOÐLU’ nun Baþkanlýðýnda Zeki BÝRDOÐAN, Uðurcan KÜÇÜKAÐAOÐLU, Mehmet ALTIPARMAK, Ömer CEYLAN ve Ahmet DOÐAN ‘dan oluþan bir heyetle katýlmýþtýr.

21 Kasým 2006 - 301. madde ile ilgili olarak; Sivil Toplum Kuruluþlarý temsilcileri ile Þubemizi temsilen Þube Baþkaný Türkân HACALOÐLU’nun katýldýðý heyet, önce Adalet Bakaný Cemil ÇÝÇEK’i daha sonra da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Deniz BAYKAL’ý makamýnda ziyaret etmiþtir.

19 Kasým 2006 - “Türk Ocaklarý Ankara Þubesinden Gýda ve Giyecek Yardýmý”
Çorum ili Bayat ilçesi Ahacýk Köyü Naspýnar Mahallesi geçirdiði yangýn sonucunda büyük bir hasar meydana gelmiþ ve çok sayýda ev yanarak bir çok hane açýkta kalmýþtýr.
Üçbin nüfuslu bir Türkmen köyü olan Ahacýk köyü Naspýnar mahallesi bin nüfuslu ve 116 haneden oluþmakta olup 37 hane tamamen yanmýþtýr.
Türk Ocaklarý Ankara Þubesi üyesi ve Bayat’lýlý olan Neslihan Can’ýn olayý Þube
Yönetimine intikal ettirmesinden sonra, Þube Yönetimi “Naspýnar Köyüne gýda ve giyecek yardýmý kampanyasý” baþlatmýþtýr. Bayat ilçe Kaymakamlýðýyla yapýlan görüþmeler sonucunda kýsa sürede toplanan gýda ve giyecekten oluþan yardým malzemeleri 19 Kasým 2006 Pazar günü Þube Baþkaný Türkân Hacaloðlu Baþkanlýðýnda Yönetim Kurulu Üyeleri Uðurcan Küçükaðaoðlu, Mehmet Altýparmak, Ömer Ceylan ve Türk Ocaklý gençlerden Neslihan Can, Bahadýr Özdel, Ülkü Koçak, Yasemin Adar, Seval Bal, Ferit Kerimli, Þamil Ayacan ve Ferhat Arýk’ tan oluþan heyetle yerine ulaþtýrýlmýþtýr.
Sabah saat 8.30 da Ankara’dan yala çýkan yardým heyeti, Bayat Kaymakamý
Ýsmail Koþum, Bayatlý Ýlköðretim Müfettiþi Hüseyin Can, Türk Ocaklarý Çorum Þube Yönetimi ve Mahalli Basýn tarafýndan Kaymakamlýkta karþýlanmýþtýr. Kaymakamlýk ziyaret edilerek yanan köy hakkýnda bilgiler alýnmýþ ve Þube Baþkaný Türkân Hacaloðlu tarafýndan makamýnda Kaymakam Ýsmail Koþum’a Türk Bayraðý ve Türk Ocaklarý yayýnlarýndan oluþan paket takdim edilmiþtir. Daha sonra hep birlikte Bayat ilçesine 33 km mesafedeki Naspýnar köyüne hareket edilmiþtir. Kaymakam ve yardým heyeti köy meydanýnda Muhtar Mustafa Yiðit, Okul Müdürü Ali Saðýr ve evleri yanan köylüler tarafýndan çok sýcak ve samimi bir þekilde karþýlanmýþtýr.
Ankara’dan getirilen bir minibüs dolusu gýda ve giyecek yardým malzemeleri burada Kaymakamlýða teslim edilerek belirlenen ihtiyaç sahiplerine daðýtýlmýþtýr. Muhtardan köy ve yangýn hakkýnda bilgiler alýnýp köy gezilmiþ, yangýn yeri incelenmiþ, birlikte yemek yenilip çok sýcak ve samimi sohbetlerden sonra, tekrar köyü ziyaret etme sözü verilerek Naspýnar köyünden Bayat’a gelinmiþtir.
Türk Ocaklarý Ankara Þubesi yardým heyeti akþam saat 18.00 de Kaymakam ve yetkililer tarafýn dan Bayat ilçesinden uðurlanarak Ankara’ya hareket etmiþtir. Türk Ocaklarý Ankara Þubesi olarak Naspýnar mahallesi halkýna geçmiþ olsun der, göstermiþ olduðu duyarlýlýk ve yakýn ilgiden dolayý Bayat Kaymakamý Ýsmail Koþum’ a teþekkür ederiz.

15 Mart 2006 - 20 þer kiþinin katýlýmý ile ‘Kazakça’ kursu açýlmýþtýr.

13 Mayýs 2006 - Þubede sazlarla, þarký ve türküler.

10 Mart 2006 - Þair Rýdvan ÇONGUR yönetiminde ‘Güzel Konuþma’ kursu 25 kiþinin katýlýmý ile açýlmýþtýr.

Mart 2006 - Aylýk olarak Vali Yardýmcýsý Baþkanlýðýnda yapýlan Ýl Ýnsan Haklarý Kurulu toplantýsýna Türk Ocaklarýný temsilen Ankara Þubesi Baþkan Yardýmcýsý Zeki BÝRDOÐAN katýlmaktadýr.

25 Þubat 2006 - 28 kiþinin katýlýmý ile ‘Ýngilizce’ kursu açýlmýþ ve þube lokalinde çalýþmalara baþlamýþtýr.

21 Þubat 2006 - Üniversite öðrencilerinin katýlýmý ile ‘Bilimsel Ar-Ge Çalýþma’ masalarý aþaðýdaki þekilde oluþturulmuþ ve çalýþmalarýna baþlamýþtýr.

1- Avrupa Birliði ( 6 kiþi)
2- Türk Eðitim Politikalarý (10 kiþi)
3- Ekonomi (10 kiþi)
4-Ortadoðu ( 8 kiþi)
5- Türk Dünyasý (11 kiþi)
6- Türk Siyasi Hayatý, Türk Kültürü ve Milliyetçilik (10 kiþi)
7- Toplum Bilimi (10 kiþi)

20 Þubat 2006 - Sosyal faaliyetler çerçevesinde þube ‘Tiyatro Ekibi’ oluþturulmuþ ve ‘Çanakkale’ konulu oratoryo çalýþmalarý baþlamýþtýr.

18 Þubat 2006 - Sosyal faaliyetler çerçevesinde Türk Ocaklarý Ankara Þubesi ‘Türk Halk Müziði Korosu’ oluþturulmuþ olup, Fatih KARAOÐLU yönetiminde 30 kiþinin katýlýmý ile þube lokalinde çalýþmalar baþlamýþtýr.

1 Mart 2006– Türk Ocaklarý Ankara Þubesi ‘Ýnternet sayfasý’ yayýna baþlamýþtýr. Prof. Dr. Orhan KAVUNCU yönetiminde Burak Yetkin, Mümtaz Afþin Esi, aðrý Acý, Ömer Ceylan ve Genel Merkez Ýnternet sayfasý yayýn kurulu yardýmý ile yayýnlanmaktadýr.
Ýnternet adresi : www.ankaraturkocagi.org.tr

FAALÝYETLER

19 Kasým 2006 - “Türk Ocaklarý Ankara Þubesinden Gýda ve Giyecek Yardýmý”
Çorum ili Bayat ilçesi Ahacýk Köyü Naspýnar Mahallesi geçirdiði yangýn sonucunda büyük bir hasar meydana gelmiþ ve çok sayýda ev yanarak bir çok hane açýkta kalmýþtýr. Üçbin nüfuslu bir Türkmen köyü olan Ahacýk köyü Naspýnar mahallesi bin nüfuslu ve 116 haneden oluþmakta olup 37 hane tamamen yanmýþtýr.
Türk Ocaklarý Ankara Þubesi üyesi ve Bayat’lýlý olan Neslihan Can’ýn olayý Þube Yönetimine intikal ettirmesinden sonra, Þube Yönetimi “Naspýnar Köyüne gýda ve giyecek yardýmý kampanyasý” baþlatmýþtýr. Bayat ilçe Kaymakamlýðýyla yapýlan görüþmeler sonucunda kýsa sürede toplanan gýda ve giyecekten oluþan yardým malzemeleri 19 Kasým 2006 Pazar günü Þube Baþkaný Türkân Hacaloðlu Baþkanlýðýnda Yönetim Kurulu Üyeleri Uðurcan Küçükaðaoðlu, Mehmet Altýparmak, Ömer Ceylan ve Türk Ocaklý gençlerden Neslihan Can, Bahadýr Özdel, Ülkü Koçak, Yasemin Adar, Seval Bal, Ferit Kerimli, Þamil Ayacan ve Ferhat Arýk’ tan oluþan heyetle yerine ulaþtýrýlmýþtýr.
Sabah saat 8.30 da Ankara’dan yala çýkan yardým heyeti, Bayat Kaymakamý Ýsmail Koþum, Bayatlý Ýlköðretim Müfettiþi Hüseyin Can, Türk Ocaklarý Çorum Þube Yönetimi ve Mahalli Basýn tarafýndan Kaymakamlýkta karþýlanmýþtýr. Kaymakamlýk ziyaret edilerek yanan köy hakkýnda bilgiler alýnmýþ ve Þube Baþkaný Türkân Hacaloðlu tarafýndan makamýnda Kaymakam Ýsmail Koþum’a Türk Bayraðý ve Türk Ocaklarý yayýnlarýndan oluþan paket takdim edilmiþtir. Daha sonra hep birlikte Bayat ilçesine 33 km mesafedeki Naspýnar köyüne hareket edilmiþtir. Kaymakam ve yardým heyeti köy meydanýnda Muhtar Mustafa Yiðit, Okul Müdürü Ali Saðýr ve evleri yanan köylüler tarafýndan çok sýcak ve samimi bir þekilde karþýlanmýþtýr.
Ankara’dan getirilen bir minibüs dolusu gýda ve giyecek yardým malzemeleri burada Kaymakamlýða teslim edilerek belirlenen ihtiyaç sahiplerine daðýtýlmýþtýr. Muhtardan köy ve yangýn hakkýnda bilgiler alýnýp köy gezilmiþ, yangýn yeri incelenmiþ, birlikte yemek yenilip çok sýcak ve samimi sohbetlerden sonra, tekrar köyü ziyaret etme sözü verilerek Naspýnar köyünden Bayat’a gelinmiþtir.
Türk Ocaklarý Ankara Þubesi yardým heyeti akþam saat 18.00 de Kaymakam ve yetkililer tarafýn dan Bayat ilçesinden uðurlanarak Ankara’ya hareket etmiþtir.
Türk Ocaklarý Ankara Þubesi olarak Naspýnar mahallesi halkýna geçmiþ olsun der, göstermiþ olduðu duyarlýlýk ve yakýn ilgiden dolayý Bayat Kaymakamý Ýsmail Kosum’ a teþekkür ederiz.


 

KONFERANSLAR

23 Nisan 2007Ýnebolu Tarihi Türk Ocaðý’nda Konferans;
27 Aralýk 2006 – Ölümünün 70. yýlý dolayýsýyla Ýstiklâl Marþý Þairimiz “Mehmet Âkif ERSOY”
anýlmýþtýr. Þubemizin Ankara Ýl Millî Eðitim Müdürlüðü ile ortaklaþa düzenlediðive iki saat süren konferansý, bilhassa gençlerin büyük bir dikkatle takip ettikleri müþahade edilmiþtir.
6 Mayýs 2006 -“Türk Kimliði” Müjdat KAYAYERLÝ (Eski Milletvekili)
29 Nisan 2006 - “3 Mayýs’ýn Düþündürdükleri” Prof. Dr. Necmettin SEFERCÝOÐLU (Emekli Öðretim Üyesi)
22 Nisan 2006 - “Küreselleþme ve Millî Kimlik” Nevzat KÖSOÐLU (Türk Ocaklarý Eðitim ve Kültür Vakfý Baþkaný )
1 Nisan 2006 - “Gençliði Yok Eden Zararlý Alýþkanlýklar” Osman DOÐAN (Yeþilay Ankara Þubesi Baþkan Yardýmcýsý)
11 Mart 2006 - “Dýþ Dünyadaki Geliþmeler ve Türkiye’deki Yansýmalarý” Halil ÞIVGIN (Saðlýk Eski Bakaný)
4 Mart 2006 - “Kuruluþunun 94. Yýldönümünde Türk Ocaklarý ve Türklüðün Meseleleri” Prof. Dr. Orhan KAVUNCU (Türk Ocaklarý Danýþma Kurulu Üyesi)
25 Þubat 2006 - “Cumhuriyet Dönemi Eðitim” Ali Naili ERDEM (Milli Eðitim Eski Bakaný)
18 Þubat 2006 - “Denizler, Türk Boðazlarý ve Boðazlardan Tehlikeli Madde Geçiþi” Taner ÇÝFTÇÝ (Deniz Ulaþtýrmasý Eski Genel Müdürü)
24 Aralýk 2005 - “Gençlerle Genel Deðerlendirme ve Anket çalýþmasý” Uðurcan KÜÇÜKAÐAOÐLU - Ömer CEYLAN
17 Aralýk 2005 - “Vefatýnýn 30. yýlýnda Hüseyin Nihal ATSIZ Fikirleri ve Düþünce Hayatý” Ali KÜLEBÝ (TUSAM Baþkan Vekili)
10 Aralýk 2005 - “Türk Dili, Dil ve Düþünce Ýliþkileri” Yrd.Doç.Dr. Asiye DUMAN (G.Ü.Eðitim Fak. Türkçe Eðitim Bölümü)
30 Nisan 2005 - “Yeni Türk Ceza Kanunun Getirdikleri” Tâlat ÞALK
2 Nisan 2005 - "17 Aralýk Sonrasý AB ve Kýbrýs" Doç.Dr. Hasan Ünal
29 Mart 2005 - Eski Devlet Güvenlik Mahkemesi hâkimlerinden Abdurrahman Keleþoðlu "Baþkanlýk Meselesi" hakkýnda konuþmuþtur.
19 Mart 2005 - Çanakkale Zaferinin 90. yýlý dolayýsýyla þubemizde bir toplantý düzenlenmiþ, Gazi Üniversitesi öðretim üyelerinden Prof. Dr. Hâle Þývgýn Çanakkale Savaþlarýný anlatan konuþma yapmýþ, daha sonra türküler söylenmiþ, sinevizyon gösterisi yapýlmýþtýr.
5 Mart 2005 - "Türk Dünyasý Gençlerine Öðütler" Prof.Dr. Orhan Kavuncu
19 Þubat 2005 - "Dýþ Politikamýz Bakýmýndan AB ve Kuzey Irak" Sâdi Somuncuoðlu
1 Ocak 2005 - "Gençlerle Deðerlendirme Toplantýsý"

SEMÝNERLER

30 Mayýs 2008 “Ýstanbul’un Fethi ve Fatih”– Yrd.Doç.Dr. Ayhan PALA

23 Mayýs 2008 “Kaþgarlý Mahmud ve Divanu Lûgati’t-Türk”– Yrd.Doç.Dr. Yakup DELÝÖMEROÐLU

10 Mayýs 2008 – Ayýn Yorumu: “Türkiye Ekonomisindeki Güncel Geliþmeler” – Ömer TAHTALIOÐLU

 

9 Mayýs 2008 “Kutlu Doðum Haftasý ve Peygamberimizin Hayatý” – Yasemin ADAR - Zeynep TUTAR - Almala AKGÜN - O.Kaðan PEHLÝVAN - Murat ÞAHÝN

 

13 Mayýs 2008 Gençler, 3 Mayýs Türkçülük Bayramýný kutlayan konuþmalar yapmýþlar ve þiirler okumuþlardýr.

 

18 Nisan 2008 “Sevgili Beynim” – Yrd. Doç.Dr. Eriman Topbaþ

 

12 Nisan 2008 Masalarýn Özgün Faaliyeti

 

11 Nisan 2008 “Ülkücü Gençlik” – Ramiz Ongun

 

4 Nisan 2008 “Türk Dünyasý” – Dr. Hasan Ali Karasar

 

21 Mart 2008 – Cuma Sohbeti: “Türk Dünyasýnda Nevruz” – Prof Dr. Abdûlhalûk ÇAY

 

22 Mart 2008 – Ayýn Yorumu: “Kuzey Irak Operasyonu ve Geliþmeleri” – Selçuk TÜRKMEN

 

14 Mart 2008 – Cuma Sohbeti: “Ýstiklâl Marþý ve Mehmet Âkif Ersoy” – Emekli Vali Rýza AKDEMÝR

 

7 Mart 2008 – Cuma Sohbeti: “Türkiye’nin Coðrafî ve Stratejik Konumu” – Salih DÝLEK

 

23 Þubat 2008 “Küreselleþme ve Milliyetçilik” - Dr. Fahri ATASOY 16 Þubat 2008 – Ayýn Yorumu: “Bölgemizde Hakimiyet Mücadelesi” – Seçkin KÖSTEM

 

Perþembe günleri iki ayrý gruptan oluþan sohbet programý onbeþer günlük arayla yapýlmaktadýr.

GRUP 1 : Ankara Grubu olup, Mehmet KARABAY ve Tolga ATÝK Baþkanlýðýnda toplanan bu grup sunumlu sohbetleri ihtiva edip, düþünce ve kiþisel geliþim birlikteliðini oluþturmayý amaçlamaktadýr.

9 Þubat 2007 - “Osmanlý’da Ayanlar”
1 Þubat 2007 - “Osmanlý’dan Günümüze Ekonomi 2”
26 Ocak 2007 - “Osmanlý’dan Günümüze Ekonomi 1”
28 Aralýk 2006 - “Gümrük Birliði, AB ve Genel Deðerlendirme”
21 Aralýk 2006 - “Avrupa Birliði ve Türkiye Ýliþkileri”
14 Aralýk 2006 - “Papa’nýn Türkiye’ye Geliþi ve Avrupa Birliði”

23 Kasým 2006 - “Kariyer Yönlendirme Çalýþmalarý”
16 Kasým 2006 - “Özgeçmiþ Yazýmý Üzerine Gençlere Tavsiyeler”
9 Kasým 2006 - “301. Madde Üzerine Tartýþmalar ve Sonuç Bildirgesi Yayýnlanmasý”

2 Kasým 2006 - “Fransa ve Sözde Soykýrým Tasarýsýna Destek Veren Ülkelere Uygulanacak Politikalara Dair Beyin Fýrtýnasý”
12 Ekim 2006 - “Sözde Ermeni Soykýrýmýnýn Tartýþýlmasý”
23 Mart 2006 - “Genel Deðerlendirme”
9 Mart 2006 - “Medyanýn Toplum Üzerindeki Baskýsý”
Ali YÜRÜR
9 Þubat 2006 - “Türkiye, Ýran, Ýsrail Üçgeninde Füze Teknolojileri” Mümtaz Afþin ESÝ

GRUP 2 : Üniversite öðrencilerinden oluþan grup olup kendilerine verilen konularý anlattýklarý sunumlarý ihtiva etmektedir.

5 Mayýs 2007 - “Türkistan’ý Tanýyalým” Pena Toyli
21 Nisan 2007 - “Zeka Temelli Ders Çalýþma Teknikleri” Yard. Doç. Dr. Eriman TOPBAÞ
31 Mart 2007 - “Engelleri Kýrmak” Dr. Fahri ATASOY Türk Ocaklarý Genel Yönetim Kurulu Üyesi
17 Mart 2007 - “Milliyetçilik” Nuri GÜRGÜR (Türk Ocaklarý Genel Baþkaný)
17 Þubat 2007 - “Milliyetçilik” Dr. Süleyman ERYÝÐÝT
13 Ocak 207 - “Nanoteknoloji” Prof. Dr. Orhan ARSLAN (Türk Ocaklarý Genel Yönetim Kurulu Üyesi)
23 Aralýk 2006 - “Yýla ait genel deðerlendirme Sohbeti”
16 Aralýk 2006 - “Vefatýnýn 32. yýlýnda Türkçü Hüseyin Nihal ATSIZ ve Düþünceleri” Yücel HACALOÐLU (Türk Ocaklarý Genel Baþkan Yardýmcýsý) Ömer ÖZCAN (MEB Talim Terbiye Kurulu Üyesi)
2 Aralýk 2006 - “Türkistan” Prof. Dr. Orhan KAVUNCU (Türk Ocaklarý Genel Sekreteri)
18 Kasým 2006 - “Tarih Þuuru ” Nevzat KÖSOÐLU ( Türk Ocaklarý Eðitim ve Kültür Vakfý Baþkaný )
11 Kasým 2006 - Þube Yönetimi Ocak müdavimi gençlerle yeni dönem faaliyetleri plânlanmýþ ve faaliyetler hakkýnda “anket çalýþmasý” yapýlmýþtýr.
4 Kasým 2006 - Þube Yönetimi üniversite öðrencisi geçlerle toplanarak, ocaða yeni katýlanlarla genel bir tanýþma yapýlmýþ ve “Ocaklý Gençlerde taþýnmasý gereken deðerler” anlatýlmýþtýr
19 Ekim 2006 - Türk Ocaklarý Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fahri ATASOY iftar sonrasý gençlerle genel deðerlendirme sohbeti yapmýþtýr.
18 Ekim 2006 - Adanalý Halk Ozaný Mustafa TOPALOÐLU Ocaðýmýzý ziyaret edip, iftar sonrasý sazý ve sözüyle þiirler okuyup halk türküleri seslendirmiþtir.
17 Ekim 2006 – Türk Ocaklarý Danýþma Kurulu Üyesi Hüsnü Poyraz “Avrupa Birliði ve Türkiye Ýliþkileri” konulu sohbetini yapmýþtýr.
16 Ekim 2006 -Merkez Valisi Erol UÐURLU’nun katýldýðý iftar yemeði sonrasý þube lokalinde gençlerle genel sohbet yapýlmýþtýr.
14 Nisan 2006 - “Ziya Gökalp ve Düþünceleri” Yýldýray YILMAZ
31 Mart 2006 - “Yusuf Akçura ve Düþünceleri” Ýlker CONKAR
24 Mart 2006 - Gençlerle Sohbet ve Türkistan Pilâvý Yemeði
17 Mart 2006 – “Hamdullah Suphi Tanrýöver ve Düþünceleri" Ömer TAHTAOÐLU
Türk Ocaklarý Ankara Þubesi Ramazan ayý dolayýsý ile geleneksel hale gelen iftar yemeklerine bu yýlda devam etmiþtir.
Þubemize yakýn olan Dedem Kebap Salonunda Ramazan ayý boyunca her akþam 40-60 arasý üniversite öðrencimiz iftarlarýný açmýþ, daha sonra topluca Þube konferans salonunda toplanmýþlardýr.
Çay ikramýndan sonra baþlarýnda Ocak Yönetiminden bir kiþi ile birlikte kendi aralarýnda sohbetler yapýlmýþtýr. Þubemizin amacý; iftarlar vesilesiyle gençler arasý münasebetleri daha da sýcak bir ortama taþýmaktýr. Zaten iftara katýlan öðrencilerin yarýdan çoðunu Türk Dünyasýndan gelen öðrenciler teþkil etmiþtir. Kuzey ve Güney Azerbaycanlý, Kýrgýz, Kazak, Türkmen, Afganistan, Doðu Türkistan ve Balkanlardan gelen öðrencilerin kaynaþmalarý, ocaðýmýzýn ana hedefleri arasýndadýr.

13 Ekim 2006 - Kazakistanlý öðrenci Alima OMÝRTOY “Kazakistan’ý Tanýyalým” konulu sohbetini yapmýþtýr.
11 Ekim 2006 - Doðu Türkistan Derneðini temsilen Abdullah TURSUN “Doðu Türkistan Kan Aðlýyor” konulu sohbetini yapmýþtýr. Geniþ bir katýlýmýn olduðu sohbet sonrasý muhtelif Türk Devletlerinden gelip sohbetlere iþtirak eden üniversiteli gençler Doðu Türkistan dâvasýný yüreklerinde yaþatacaklarýný dile getirmiþlerdir.
10 Ekim 2006 - Türk Ocaklarý Ankara Þubesi Sekreteri Uðurcan KÜÇÜKAÐAOÐLU “Türk Dünyasýndan Türküler” konulu sohbetini yapmýþtýr. Baðlamasýyla gençlere güzel bir konser veren Uðurcan KÜÇÜKAÐAOÐLU’na zaman zaman Türk Dünyasýndan gelen gençler de eþlik etmiþtir.
9 Ekim 2006 - Afganistan Türk Öðrenciler Birliði Baþkaný Rýza SADAKAT “Afganistan’ýn Bugünkü Yapýsý Ýçerisinde Türkler” konulu sohbetini yaptýktan sonra sorulan sorularý cevaplandýrmýþtýr.
7 Ekim 2006 - Yard. Doç. Dr. Ýbrahim MARAÞ “Türk Dünyasýnýn Ýnanç Yapýsý” konulu sohbetini yapmýþtýr.
5 Ekim 2006 - Azerbaycan Halk Cephesi (klasik) Partisi Genel Baþkan Yardýmcýsý Beybala EBÝL “Azerbaycan’ýn Siyasî Yapýsý ve Geleceði” konulu sohbeti yapmýþtýr. Sonra sorular sorulmuþ, konuþmacý bu sorulara cevap vermiþtir.
3 Ekim 2006 - Güney Azerbaycanlý Master öðrencisi Altun DÝNÇ “Ýran’ýn Coðrafi Siyasî ve Ekonomik yapýsý” konulu sohbeti yapmýþ ayrýca Ýran’da yayýnlanan ve büyük gösterilere sebep olan karikatür krizi hakkýnda açýklamalarda bulunmuþtur.
30 Eylül 2006 - Türk Ocaklarý Gençlik Kollarý yeni dönem konferanslarý ile ilgili çalýþmalar yapmýþ, yeni katýlan öðrencilerin tanýþtýrýlmasý yapýlmýþtýr.
29 Eylül 2006 - Türk Ocaklarý Ankara Þubesi Baþkaný Türkân HACALOÐLU “ Türklerde Sosyal Yardýmlaþma” konulu sohbetini yapmýþ ve ihtiyaç sahibi gençlere yardým paketleri daðýtmýþtýr.
28 Eylül 2006 - Türk Ocaklarý Ankara Þubesi Denetleme Kurulu üyesi Nurullah KEMALOÐLU “ Türk Gençlerinde Birlik Ruhu” konulu sohbet etmiþ daha sonra þiirler okunmuþ ve þarkýlar söylenmiþtir.
26 Eylül 2006 -Türk Ocaklarý Ankara Þubesi Baþkan Yardýmcýsý Zeki BÝRDOÐAN “ Türk Ocaklý Gençlerin Taþýmasý Gereken Deðerler” konulu sohbet yapmýþtýr. Sohbet sonrasý gençler tarafýndan þiirler okunmuþtur.
5 Þubat 2006 - “Cumhuriyet Döneminde Eðitim” Ali Nailî ERDEM
18 Þubat 2006 “Deniz, Denizler, Türk Boðazlarý” Taner ÇÝFTÇÝ
17 Aralýk 2005 “Nihâl Atsýz ve Mücadelesi” Ali KÜLEBÝ
10 Aralýk 2005 “Toplum Yönetme Aracý Olarak Dil” Yrd.Doç.Dr.Asiye DUMAN
26 Kasým 2005 “Türklere Bilim ve Dil” Prof.Dr.Nadi CAMUKOVA
19 Kasým 2005 “Milliyetçilik ve Küreselleþme” Dr.Fahri ATASOY
22 Ekim 2005 - “Ýslamiyet’te Ramazan Yeri” Abdurrahman AKBAÞ

ZÝYARETLER

15 Temmuz 2008 - Þube baþkanýmýz, Ankara Ticaret Odasý Baþkaný Sinan Aygün'e geçmiþ olsun telgrafý çekmiþtir.
6 Mart 2008 – Ayakkabý Dünyasý sahibi ve üyemiz Mehmet AKBACAKOÐLU ziyaret edilmiþtir.
5 Mart 2008 – TÜDEV Baþkaný Prof. Dr. Abdulhalûk ÇAY ziyaret edilmiþtir.
1 Þubat 2008 – Türk Kamu-Sen Genel Baþkaný Bircan AKYILDIZ ve Genel Sekreter Fahrettin YOKUÞ makamlarýnda ziyaret edilmiþtir.
31 Ocak 2008 – Bayýndýrlýk Bakanlýðý eski Müsteþarý Ali HELVACI ile Ýþadamý Ahmet MALKAN ziyaret edilmiþtir.
30 Ocak 2008 – Keçiören Belediye Baþkaný Turgut ALTINOK makamýnda ziyaret edilmiþtir.
16 Aralýk 2007- Konya Mevlânâ “ Þeb-i Arus” törenlerine þubemiz mensubu elli genç katýlmýþtýr.
17 Kasým 2007- Azerbaycan'ýn baþkenti Bakü'de yapýlan ve üç gün süren XI. Türk Dünyasý Dostluk, Kardeþlik ve Ýþbirliði Kurultayýna þubemizi temsilen Türkâ Hacaloðlu katýlmýþ ve þubemizin yayýnladýðý”Hocalý Soykýrýmý” isimli kitabý kurultayda daðýtmþtýr.
11 Kasým 2007- Aksaray bölge toplantýsýna þubemiz beþ kiþi ile katýlmýþtýr.
27 Nisan 2007– Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Tamer GAZÝOÐLU makamýnda ziyaret edilmiþtir.
24 Nisan 2007 - Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliðinin kuruluþunun 12. yýlý münasebetiyle verilen resepsiyona Þubemizi temsilen Baþkan Türkân HACALOÐLU katýlmýþtýr.
24 Nisan 2007 - Özbekistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Ulfat KADÝROV makamýnda ziyaret edilmiþtir.
2 Þubat 2007 - Genelkurmay Eski Baþkaný emekli Orgeneral Doðan GÜREÞ Ankara Þubemize iadeyi ziyarette bulunmuþtur.
24 Aðustos 2006 - Ýnebolu Türk Ocaðý Müzesini Baþkanýmýz ziyaret etmiþ, hâtýra defterine duygularýný yazmýþtýr.
23 Aðustos 2006 - Kastamonu’da yapýlan 10. Türk Dünyasý Günlerine þube baþkanýmýz Türkân HACALOÐLU katýlmýþtýr.
5 Mayýs 2006 - Millî Savunma Bakaný Vecdi GÖNÜL makamýnda ziyaret edilmiþtir.
14 Nisan 2006 - Genelkurmay Eski Baþkaný emekli Orgeneral Doðan GÜREÞ ziyaret edilmiþtir.
10 Nisan 2006 - Kanal A Televizyonu ziyaret edilmiþtir.
20 Mart 2006 - Asker ve Emniyet mensuplarý Þehit Aileleri Dernekleri ziyaret edilmiþtir.
15 Mart 2006 - Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Kadri YAMAÇ makamýnda ziyaret edilmiþtir.
10 Mart 2006 - Keçiören Belediye Baþkaný Turgut ALTINOK makamýnda ziyaret edilmiþtir.
8 Mart 2006 - MHP Ankara Ýl Yönetimi ziyaret edilmiþtir.
23 Aralýk 2005 - Türk Ocaðý Üyeleri ziyaret edilmiþtir.
14 Aralýk 2005 - Anayurt Gazetesi ziyaret edilmiþtir.
13 Aralýk 2005 - MHP Çankaya Ýlçe Baþkanlýðý ziyaret edilmiþtir.
12 Aralýk 2005 - Þube Yönetim ve Denetim Kurulu olarak Türk Ocaklarý Genel Baþkaný Nuri GÜRGÜR ziyaret edilmiþtir.
4 Mayýs 2005 - Türday yürütme kurulu üyesi þube baþkanýmýz, diðer yürütme kurulu üyeleriyle, Türk Tarih Kurumu Baþkaný Prof.Dr. Yusuf Halaçoðlu'nu, desteklemek için makamýnda kendisini ziyaret etmiþlerdir. Heyet, daha sonra Ýsviçre'nin Ankara Büyükelçisini de ziyaret ederek, Ýsviçre mahkemesinin kararýný protestoda bulunmuþtur.

KÝTAP OKUMA VE CUMA SOHBETLERÝ

5 Mayýs 2007– “Kitap Okuma ve Tartýþma” Prof. Dr. Ýbrahim Kafesoðlu “Türk Milliyetçiliðinin Meseleleri”
24 Mart 2007 - “Kitap Okuma ve Tartýþma” Mehmet Niyazi Özdemir “Çanakkale Mahþeri”
3 Mart 2007 - “Kitap Okuma ve Tartýþma” Peyami Safa “Türk Ýnkîlabýna Bakýþlar” - Arif Nihat Asya “Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor
20 Ocak 2007 - “Kitap Okuma ve Tartýþma” Ziya Gökalp “Türkçülüðün Esaslarý” - Yahya Kemâl Bayatlý “Kendi Gökkubbemiz”
9 Aralýk 2006 - “Kitap Okuma ve Tartýþma” Doç. Dr. Yusuf Sarýnay “Türk Milliyetçiliði Tarihi Geliþimi ve Türk Ocaklarý” Bahaddin Özkiþi
25 Kasým 2006 - “Kitap Okuma ve Tartýþma” Mehmet Niyazi “Yazýlmamýþ Destanlar ve Erol Güngör “Tarihte Türkler” Kitaplar okunup Ocaklý gençler arasýnda konu tartýþýlmýþtýr.
25 Kasým 2006 - “Kitap Okuma ve Tartýþma”
Mehmet Niyazi “Yazýlmamýþ Destanlar ve Erol Güngör “Tarihte Türkler” Kitaplar okunup Ocaklý gençler arasýnda konu tartýþýlmýþtýr.
18 Kasým 2006 - “ Tarih Þuuru ” Nevzat KÖSOÐLU ( Türk Ocaklarý Eðitim ve Kültür Vakfý Baþkaný )
11 Kasým 2006 - Þube Yönetimi Ocak müdavimi geçlerle yeni dönem faaliyetleri planlanmýþ ve faaliyetler hakkýnda “anket çalýþmasý” yapýlmýþtýr.
4 Kasým 2006 - Þube Yönetimi üniversite öðrencisi geçlerle toplanarak, ocaða yeni katýlanlarla genel bir tanýþma yapýlmýþ ve “Ocaklý Gençlerde taþýnmasý gereken deðerler” anlatýlmýþtýr
6 Mayýs 2005 - "Yeniden Türkleþmek" Prof.Dr. Özcan Yeniçeri
22 Nisan 2005 - "Türkçe'nin Sýrlarý", "Bye Bye Türkçe" Nihat Sami Banarlý - Prof.Dr. Oktay Sinanoðlu
8 Nisan 2005 - "Medeniyetimizin Analizi ve Geleceði", "Ýslâmýn Bugünkü Meseleleri" Prof.Dr.Mehmet Niyazi Özdemir - Prof.Dr. Erol Güngör
25 Mart 2005 - "Millî Kültür ve Kimlik", "Küreselleþme ve Millî Hayat" Nevzat Kösoðlu
11 Mart 2005 - "Türk Cihan Hâkimiyeti Mefkûresi" Prof.Dr. Osman Turan
25 Þubat 2005 - "Türk Millî Kültürü" Prof.Dr. Ýbrahim Kafesoðlu
11 Þubat 2005 - "Türk Milliyetçiliðinin Tarihî Geliþimi ve Türk Ocaklarý" Doç.Dr. Yusuf Sarýnay

KONSERLER

18 Mart 2006 - 18 Mart Çanakkale Þehitlerini Anma toplantýsýnda, Türk Ocaklarý Ankara Þubesi Türk Halk Müziði Korosu ve Tiyatro Ekibinin Çanakkale konulu Oratoryo gösterisi.

15 Nisan 2006 - Türk Ocaklarý 36. Kurultayýnda, Ankara Þubesi Türk Halk Müziði Korosu gösterisi.

12 Mart 2005 - Þubemiz, "18 Mart Çanakkale Zaferinin 90. yýlý ve Þehitleri Anma Günü" münasebetiyle, Kültür ve Turizm Bakanlýðý, Devlet Türk Halk Müziði Korosu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren "Gençlik Korosu" na, Tarihî Türk Ocaðý Salonunda bir konser verdirmiþtir.
Kalabalýk bir dinleyici kitlesi heyecan ve coþku ile konseri dinlemiþtir.

13 Þubat 2004 - Þubemiz tarafýndan, Tarihî Türk Ocaðý Salonunda, Kültür ve Turizm Bakanlýðý Devlet Klâsik Türk Musîkisi Korosunun icra ettiði "Türk Müziði Konseri" düzenlenmiþtir. Konser, kalabalýk bir dinleyici kitlesi tarafýndan ilgi ve zevkle dinlenmiþtir.

80. YIL KUTLAMALARI

Ankara Þubesi olarak Cumhuriyetin 80inci yýlý kutlamalarý çerçevesinde Ankara'nýn çeþitli liselerinde konferanslar düzenlenmiþtir:

11 Mart 2004 - "Atatürk'ün Türk Dünyasý ve Avrasya Politikasý" - Gazi Üniversitesi Ýktisadî ve Ýdarî Bilimler Fakültesi Öðretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Özdað, Konferansýn verildiði okul: Atatürk Anadolu Lisesi
21 Ocak 2004 - "Cumhuriyetin 80inci Yýlýnda Misyonerlik Faaliyetleri" - Ankara Üniversitesi Ýlâhiyat Fakültesi Öðretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erdem, Konferansýn verildiði okul: Mustafa Kemal Lisesi
14 Ocak 2004 - "Atatürk'ün Fikir ve Düþüncesinin Evrensel Deðeri" - Gazi Üniversitesi Gazi Eðitim Fakültesi Öðretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Þahingöz, Konferansýn verildiði okul: Özel Türk Yurdu Lisesi

YARIÞMALAR

20 Ekim 2008 - Kültür ve Turizm Bakanlýðý’nca 2008 yýlýnýn Yahya Kemâl Beyatlý yýlý ilân edilmesi sebebiyle, Çubemiz orta öðretim kurumlarý öðrencileri arasýnda “Ölümünün 50. yýlýnda Yahya Kemâl Beyatlý’nýn Þiirlerinde ve Nesirlerinde Vatan Sevgisi” konulu ödüllü kompozisyon yarýþmasý düzenlenmiþtir. Yarýþmanýn son baþvuru tarihi 31 Ekim 2008'dir.

23 Nisan 2006 - 23 Nisan 1920 TBMM nin açýlýþýnýn 86. yýlý dolayýsýyla Ankara Millî Eðitim Müdürlüðünün izni ile Ankara liselerindeki öðrenciler arasýnda ‘ 23 Nisan Millî Egemenlik ve Baðýmsýzlýk’ konulu, ödüllü kompozisyon yarýþmasý düzenlenmiþtir. Yarýþmanýn ödül töreni 18 Mayýs 2006 tarihinde Millî Kütüphanede üçyüz öðrencinin katýlýmý ile yapýlmýþtýr. Açýþ konuþmasýný Türkân HACALOÐLU’nun yaptýðý törende Ýl Millî Eðitim Kültür Þube Müdürü Ömer ALTINYÜZÜK ve eserleri deðerlendirme jüri Baþkaný Mehmet ÖNER konuþmuþtur. Daha sonra ödül törenine geçilmiþ, dereceye giren öðrencilere ve öðretmenlerine armaðanlarý Ýl Millî Eðitim Þube Müdürleri ve Müfettiþleri ile Türk Ocaklarý Danýþma Kurulu üyesi Meriç COÞKUN ve þube Baþkaný Türkân HACALOÐLU tarafýndan verilmiþtir. Ayrýca Özel Türk Yurdu Lisesi müzik korosu ve halk oyunlarý ekibi gösteri yapmýþtýr.

8 Ocak 2006 - Þubemiz , Ankara’daki “23 Nisan Millî Egemenli ve Baðýmsýzlýk” konusunda bir kompozisyon yarýþmasý düzenlenmiþ, bu konuda ilgili mercilere gerekli yazýlarý yazmýþtýr.

28 Ekim 2005 - Türk Dünyasý Gençleri arasýnda düzenlenen satranç turnuvasýnda derece alanlara armaðanlarý, emekli vali Yener Rakýcýoðlu, Merkez Valisi Erol Uðurlu ve Ýçiþleri Bakanlýðý Hukuk Müþaviri Muammer Kutlu tarafýndan verilmiþtir.

1 Haziran 2005 Türk Ocaklarý Ankara Þubesinin düzenlediði "Atatürk ve Çanakkale" konulu liselerarasý kompozisyon yarýþmasý armaðan töreni 1 Haziran 2005 tarihinde, Türk - Metal Sendikasý Konferans Salonunda yapýlmýþtýr.
Kýrk lisenin iþtirak ettiði yarýþma Çanakkale Zaferini gösteren yarým saatlik sinevizyon gösterisi ile baþlamýþ ve Dr. Bülent AKSOY'un takdimi ile þube baþkaný Türkân HACALOÐLU'nun açýþ konuþmasý ile devam etmiþtir.
Þube baþkanýmýz özetle konuþmasýnda þunlarý söylemiþtir:

"Sevgili gençler; Türk Ocaklarýnýn mazisinde Çanakkale savaþlarýnýn unutulmaz izleri mevcuttur. "Çanakkale Geçilmez" denilen savaþa Türk Ocaðý üyelerinin hemen tamamý katýlmýþ hepsi þehit olmuþlardýr. Þehitlerimizin kanlarýyla vatanlaþan bu topraklar sizlere emanet edilmiþtir.

Son zamanlarda Türkiye üzerinde çok büyük oyunlar oynanmak istenmektedir. Osmanlý'yý içerden parçalamayý baþaran þer güçler, bu defa Türkiye Cumhuriyetini parçalamak için organize hareket ederek, iç ve dýþ düþmanlarýn yardýmýyla her yolu denemektedir. Türk devleti ve milleti dün olduðundan daha aðýr tehlikelerle karþý karþýyadýr. Türk milletine kefen biçilmek isteniyor. Maddi mânevi her türlü yapýmýz ulu orta saldýrýya uðramaktadýr. Yabancý ülkelerin parlamentolarýnda ülkemiz aleyhine bir takým kararlar alýnmaktadýr.

Ülkemizde bazý aydýnlarýmýzýn ve siyasetçilerimizin bu gerçeði ýsrarla görmezlikten gelmeleri millî kimliðimizi ve kültürel dokumuzu inkâr ederek, yok sayarak batýlýlara þirin görüneceðimizi sanmalarý, AB kapýlarýnda millî çýkarlarýmýzý bir kenara býrakarak her türlü talepleri peþinen karþýlamaya hazýr beklemektedirler.

Atatürk 26 Nisan 1926 günü Türk Ocaklarý delegelerine yaptýðý bir konuþmasýnda "biz doðrudan doðruya milliyetperveriz ve Türk Milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin temeli, dayanaðý Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa o topluma millete dayanan cumhuriyette o kadar kuvvetli olur" diyerek cumhuriyetin temel dayanaðýnýn Türk milliyetçiliðini olduðunu vurgulamak lüzumunu hissetmiþtir. Türk milliyetçileri dün olduðu gibi, bugün de milletini her þeyden daha çok sevmeye devam edecektir. Yorulmadan, usanmadan hizmet edecektir. Türk Ocaklarý 93 yýllýk tarihinde bu þuura sahip aydýnlarýmýzýn buluþtuðu, ülke ve millet yararýna çalýþmalar yaptýðý, vatanýn bölünmezliði ve milletin bütünlüðü ilkelerinde birleþen her insanýn çatýsý altýnda yer aldýðý bir kültür ocaðýdýr. Günümüzde varlýðýna ve çalýþmalarýna her zamankinden daha çok ihtiyacý olan Türk Ocaklarýnýn bu hizmetlerini devam ettirebilmesi için herkesin yardým ve katkýlarýna muhtaçtýr."

Daha sonra Türk Ocaklarý Genel Baþkaný Nuri GÜRGÜR gençlere hitap etmiþ ve törenin son konuþmasýný Millî Eðitim Bakanlýðý Müsteþarý Prof.Dr. Necat BÝRÝNCÝ yapmýþtýr.
Dereceye giren öðrencilere ve mensup olduklarý liselerin müdürlerine armaðanlarý, Millî Eðitim Bakanlýðý Müsteþarý Prof.Dr. Necat BÝRÝNCÝ, Güriþ Yönetim Kurulu Baþkaný Ýdris YAMANTÜRK, Türk Ocaklarý Genel Baþkaný Nuri GÜRGÜR, Türk Metal Sendikasý Genel Malî Sekreteri Mecit HAZIR ve jüri baþkaný Prof.Dr. Mehmet ÞAHÝNGÖZ tarafýndan verilmiþtir.
Ayrýca, yarýþmaya iþtirak eden yüzbir öðrenciye de Ötüken Yayýnevi tarafýndan hediye edilen kitap seti takdim edilmiþtir.

18 Þubat 2005 - Çanakkale Zaferinin 90. yýldönümü dolayýsýyla, Ankara Lisesi öðrencileri arasýnda kompozisyon yarýþmasý düzenlenmiþ, Millî Eðitim Müdürlüðüne yazý yazýlarak, yarýþmanýn liselere duyurulmasý saðlanmýþtýr. Yarýþmada derece alacak olanlara çeþitli ödüller verileceði duyurulmuþtur.

PANELLER

6 Nisan 2008– Ölümünün 11. yýlýnda Alparslan Türkeþ’in hâtýrasýna armaðan edilen ”Türkiye’nin Bütünlüðü ve Terör” konulu panel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði Salonunda gerçekleþtirilmiþtir.
Türkeþ’le ilgili sinevizyon gösterimini müteakip Þube Baþkanýmýz Türkân Hacaloðlu bir açýþ konuþmasý yapmýþtýr. Türk Ocaklarý Genel Sekreteri Prof.Dr. Orhan Kavuncu Türkeþ’in Türk Milliyetçiliðine yaptýðý hizmetleri anlatmýþ; daha sonra oturum baþkanlýðýný eski Millî Eðitim Bakanlarýndan Hasan Celâl Güzel’in yaptýðý panelde; strateji uzmaný Dr. Nihat Ali Özcan “21. Yüzyýlda Türkiye’de Terörizm ve Yapýlmasý Gerekenler” ; Asam uzmaný Doç.Dr. Sadi Çaycý “Terörizm ve Hukuk” ; Ankara Üniversitesi Týp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Baþkaný Prof. Dr. Abdülkadir Çevik “Etnik Terörizmin Psikolojisi” konularýnda, görüþlerini, düþüncelerini ve alýnmasý gerekli tedbirleri izah eden konuþmalar yapmýþlardýrç Soru ve cevaplarla devam eden panel, kalabalýk bir dinleyici kitlesi tarafýndan dikkatle ve heyecanla takip edilmiþtir.

24 Þubat 2007– Türk Ocaklarý Ankara Þubesi ve Azerbaycan Kültür Derneðinin; 26 Þubat 1992 tarihinde, Azerbaycanda meydana gelen ve Türk Dünyasýnda kara bir gün olarak tarihe geçen “Hocalý Soykýrýmý” nýn 15. yýlý münasebetiyle ortaklaþa tertiplediði panel, kalabalýk bir dinleyici kitlesinin huzurunda gerçekleþtirilmiþ, soru ve cevapla sona ermiþtir. Katýlýmcýlara ayrýca ikram sunulmuþtur.
Türk Standartlarý Enstitüsü Konferans Salonu – Saat 14.00
Açýþ Konuþmasý : Türkân HACALOÐLU (Türk Ocaklarý Ankara Þube Baþkaný)
Þiirler : Azerbaycan ve Kerkük þiirleri okunmuþtur
Oturum Baþkaný : Cemil ÜNAL (Azebaycan Kültür Derneði Genel Baþkaný)

Konuþmacýlar :

Prof. Dr. Cihat ÖZENDER (Hacettepe Üniversitesi Öðretim Üyesi)
Ali KÜLEBÝ (TUSAM Baþkan Vekili)
Sinan OÐAN (TÜRK-SAM Baþkaný)
Dr. Hasan Ali KARASAR (Bilkent Üniversitesi Öðretim Üyesi)

10 Aralýk 2006 - Millî Kütüphane’nin kuruluþunun 60. yýlý münasebetiyle “Ýmparatorluktan Millî Devlete Geçiþ” konulu üç saat süren panel, kalabalýk bir dinleyici kitlesinin huzurunda gerçekleþtirilmiþ, soru ve cevaplarla sona ermiþtir.
Millî Kütüphane Konferans Salonu – Saat 14.00
Açýþ Konuþmasý :Türkân HACALOÐLU

Oturum Baþkaný : Nuri GÜRGÜR (Türk Ocaklarý Genel Baþkaný)

Konuþmacýlar :

 

“Ermenilerin Türklere Yaptýðý Zulüm”
Prof. Dr. Yusuf HALAÇOÐLU (Türk Tarih Kurumu Baþkaný)
“Millî Devlete Geçiþte Türk Ocaklarýnýn Yeri ve Önemi”
Doç. Dr. Yusuf SARINAY (Devlet Arþivleri Genel Müdürü)
“Türkiye Cumhuriyetinin Millî Devlet Oluþu ve Misak-ý Millî”
Prof. Dr. Mustafa TURAN (G. Ü. Öðretim Üyesi)

7 Nisan 2006 - Ölümünün 50. Yýlýnda Prof. Dr. Hüseyin Namýk ORKUN ‘u Anma Toplantýsý Gazi Üniversitesi 100. Yýl Salonu - Saat 14.00
Açýþ Konuþmasý: Türkân HACALOÐLU
Oturum Baþkaný: Prof. Dr. Reþat GENÇ
Konuþmacýlar:
Prof. Dr. Konçuy MERGEN (Hüseyin Namýk ORKUN’un kýzý) “Ölümünün 50. Yýlýnda Hüseyin Namýk Orkun”
Prof. Dr. Ahmet Bican ERCÝLASUN “Bilim Adamý Hüseyin Namýk Orkun”
Prof. Dr. Mehmet ÞAHÝNGÖZ “Hüseyin Namýk Orkun’un Yaþadýðý Dönem”


12 Kasým 2005 “Doðu Türkistan Cumhuriyeti” nin kuruluþ yýldönümü dolayýsýyla þubemiz lokalinde bir panel düzenlenmiþtir. Baþkanlýðýný Doç.Dr. Fatih Kiriþçioðlu’nun yaptýðý panelde, Asam’dan Erkin Ekrem ve Doðu Türkistan Kültür ve Yardýmlaþma Derneði Ankara Þubesi Baþkaný Hayrullah Efendigil konuþmuþlardýr.

8 Nisan 2005 - Ölümünün sekizinci yýlýnda Alparslan Türkeþ'in hâtýrasýna armaðan edilen "Günümüzde Þark Meselesi ve Millî Egemenlik" konulu panel, Ankara Þubemiz tarafýndan düzenlenmiþ, Türk Metal Sendikasý Konferans Salonunda icra edilmiþtir. Merhum Alparslan Türkeþ'le ilgili sinevizyon gösterisinden sonra, Þube Baþkanýmýz Türkân Hacaloðlu'nun açýþ konuþmasýný müteakip oturum baþkanlýðýný Gazi Üniversitesi Öðretim Üyelerinden Prof.Dr. Osman Metin Öztürk'ün yaptýðý panelde, emekli öðretim üyesi Doç.Dr. Oya Akgönenç "Büyük Ortadoðu Projesinin Avrupa Birliði Sürecinde Millî Egemenliðe Etkisi"; Kýrýkkale Üniversitesi Öðretim Üyelerinden Prof.Dr. Cemâleddin Taþkýran "Geçmiþten Günümüze Millî Egemenlik" Gazi Üniversitesi öðretim üyelerinden Prof.Dr. Mustafa Turan "Þark Meselesi ve Millî Devlet Anlayýþý" konularýnda görüþ ve düþüncelerini dile getirmiþlerdir. Panel, soru ve cevaplarla sona ermiþtir.

26 Þubat 2005 - "13. Yýldönümü Dolayýsýyla Hocalý Katliamý" Gazi Üniversitesi Öðretim Üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Þahingöz ve Doç.Dr. Haným Halilova.

29 Ocak 2005 - Büyük Türkçü Nihâl Atsýz'ýn doðumunun 100. yýlý dolayýsýyla Ankara Þubemiz bir anma toplantýsý düzenlemiþtir.
29 Ocak 2005'te, Türk Metal Sendikasý Salonunda yapýlan panelin açýþ konuþmasýný Þube Baþkanýmýz Türkân Hacaloðlu yapmýþtýr. Þube Baþkanýmýz konuþmasýnda "Nihâl Atsýz gibi idealist insanlarýn her zaman yetiþmediðini, bugün onun gibi insanlara büyük ihtiyacýmýz vardýr." demiþtir.
Oturum Baþkanlýðýný Gazi Üniversitesi Öðretim Üyelerinden Prof.Dr. Ahmet Bican Ercilasun'un yaptýðý panelde, Hacettepe Üniversitesi Öðretim Üyesi Prof.Dr. Dursun Yýldýrým "Atsýz'ýn Ülkücülüðü", Millî Eðitim Bakanlýðý Talim Terbiye Kurulu Üyesi Ömer Özcan "Atsýz'ýn Türkçülüðü ve Türk Dünyasý", Kýrýkkale Üniversitesi Öðretim Üyesi Doç.Dr. Ýbrahim Þahin "Atsýz'ýn Romancýlýðý", yazar Altan Deliorman "Tanýdýðým Atsýz" konularýnda görüþ ve düþüncelerini anlatan konuþmalar yapmýþlardýr.
Atsýz'ýn resimlerini ihtiva eden sinevizyon gösterisi de yapýlan panel, kalabalýk bir dinleyici kitlesi tarafýndan büyük bir ilgi ve heyecanla izlenmiþtir.

RAMAZAN SOHBETLERÝ

26 Eylül 2008 – Gençler: “Bayramýn Önemi”
25 Eylül 2008 – Türk Dünyasý ile ilgili sohbetler
24 Eylül 2008 – Sohbetler, þarkýlar ve Türküler
23 Eylül 2008 - Gençler kendi aralarýnda sohbet etmiþlerdir.
20 Eylül 2008 - “Türk Gençliði Nasýl Olmalýdýr” konusunda Ahmet Doðan sohbette bulunmuþtur.
19 Eylül 2008 – Þubemizin Keçiören Halil Ýbrahim Sofrasýnda düzenlediði bin üç yüz kiþilik iftar yemeðine yüze yakýn genç de katýlmýþtýr.
18 Eylül 2008 – Gençler kendi aralarýnda sohbette bulunmuþ, þiirleri okumuþlar, þarkýlar söylemiþlerdir.
17 Eylül 2008 – “Türk Ocaklarýnýn Kuruluþu ve Amaçlarý” Türkân Hacaloðlu
10 Ekim 2007- “ Uyuþturucu Ýle Mücadele” Metin KUMAL 9 Ekim 2007 – “Sohbet” Dündar Yahnici
8 Ekim 2007 – “Ne Yapmalýyýz” Hüsnü Poyraz
6 Ekim 2007 – “Gençlerin Problemleri” Burhan Kayatürk
4 Ekim 2007 – “Gençlerle Sohbet” Efendi Barutçu
3 Ekim 2007 – “Türkiye’de Kuraklýk ve Su Meselesi” Prof.Dr. Celâl Er
2 Ekim 2007 – “Gençlerle Sohbet” Em. Vali Erol Uðurlu
1 Ekim 2007 – “Türkiye’nin Kuzey Irak Politikasý” Nuri Gürgür
28 Eylül 2007 – “Ýstiklâl Savaþý ve Milliyetçiliðin Geliþmesi” Prof.Dr. Mehmet Þahingöz
27 Eylül 2007 – “Gençlerin Yetiþmesinde Türk Ocaklarýnýn Rolü” Emin Özgümüþ
26 Eylül 2007 – “Türk Dünyasýna Bakýþýmýz” Prof.Dr. Orhan Kavuncu
25 Eylül 2007 – “Cumhuriyet ve Demokrasi” Em. Vali Yener Rakýcýoðlu
24 Eylül 2007 – “Türk Dünyasýnýn Meseleleri”
Nuri Gürgür
21 Eylül 2007 – “ Gençler Sohbet” Ahmet Doðan
20 Eylül 2007 – “Gençlere Bazý Tavsiyeler” Türkân Hacaloðlu
17 Eylül 2007 - Þubemiz gelenek haline getirdiði ramazanda iftar yemeklerine bu yýl da devam etmiþtir.
Her akþam, anlaþmalý bir lokantada, 40-70 arasý öðrenciye verilen iftar yemeklerinden sonra, þube lokalinde sohbetler yapýlmýþ, gençler arasýnda kaynaþmanýn daha da saðlanmasý hedeflenmiþtir.

19 Ekim 2006 - Türk Ocaklarý Merkez Ýdare Heyeti Üyesi Dr. Fahri ATASOY iftar sonrasý
gençlerle genel deðerlendirme sohbeti yapmýþtýr.

18 Ekim 2006 - Adanalý Halk Ozaný Mustafa TOPALOÐLU Ocaðýmýzý ziyaret edip, iftar sonrasý sazý ve sözüyle þiirler okuyup halk türküleri seslendirmiþtir.

17 Ekim 2006 – Türk Ocaklarý Danýþma Kurulu Üyesi Hüsnü Poyraz “Avrupa Birliði ve Türkiye Ýliþkileri” konulu sohbetini yapmýþtýr.

16 Ekim 2006 -Merkez Valisi Erol UÐURLU’nun katýldýðý iftar yemeði sonrasý þube lokalinde gençlerle genel sohbet yapýlmýþtýr.

13 Ekim 2006 - Kazakistanlý öðrenci Alima OMÝRTOY “Kazakistan’ý Tanýyalým” konulu sohbetini yapmýþtýr.

11 Ekim 2006 - Doðu Türkistan Derneðini temsilen Abdullah TURSUN “Doðu Türkistan Kan Aðlýyor” konulu sohbetini yapmýþtýr. Geniþ bir katýlýmýn olduðu sohbet sonrasý muhtelif Türk Devletlerinden gelip sohbetlere iþtirak eden üniversiteli gençler Doðu Türkistan dâvasýný yüreklerinde yaþatacaklarýný dile getirmiþlerdir.

10 Ekim 2006 - Türk Ocaklarý Ankara Þubesi Sekreteri Uðurcan KÜÇÜKAÐAOÐLU
“Türk Dünyasýndan Türküler” konulu sohbetini yapmýþtýr. Baðlamasýyla gençlere güzel bir konser veren Uðurcan KÜÇÜKAÐAOÐLU’na zaman zaman Türk Dünyasýndan gelen gençler de eþlik etmiþtir.

9 Ekim 2006 - Afganistan Türk Öðrenciler Birliði Baþkaný Rýza SADAKAT “Afganistan’ýn Bugünkü Yapýsý Ýçerisinde Türkler” konulu sohbetini yaptýktan sonra sorulan sorularý cevaplandýrmýþtýr.

7 Ekim 2006 - Yard. Doç. Dr. Ýbrahim MARAÞ “Türk Dünyasýnýn Ýnanç Yapýsý” konulu sohbetini yapmýþtýr.

5 Ekim 2006 - Azerbaycan Halk Cephesi (klasik) Partisi Genel Baþkan Yardýmcýsý Beybala EBÝL “Azerbaycan’ýn Siyasî Yapýsý ve Geleceði” konulu sohbeti yapmýþtýr. Sonra sorular sorulmuþ, konuþmacý bu sorulara cevap vermiþtir.

3 Ekim 2006 - Güney Azerbaycanlý Master öðrencisi Altun DÝNÇ “Ýran’ýn Coðrafi Siyasî
ve Ekonomik yapýsý” konulu sohbeti yapmýþ ayrýca Ýran’da yayýnlanan ve büyük gösterilere sebep olan karikatür krizi hakkýnda açýklamalarda bulunmuþtur.

30 Eylül 2006 - Türk Ocaklarý Gençlik Kollarý yeni dönem konferanslarý ile ilgili çalýþmalar yapmýþ, yeni katýlan öðrencilerin tanýþtýrýlmasý yapýlmýþtýr.

29 Eylül 2006 - Türk Ocaklarý Ankara Þubesi Baþkaný Türkân HACALOÐLU “ Türklerde Sosyal Yardýmlaþma” konulu sohbetini yapmýþ ve ihtiyaç sahibi gençlere yardým paketleri daðýtmýþtýr.

28 Eylül 2006 - Türk Ocaklarý Ankara Þubesi Denetleme Kurulu üyesi Nurullah KEMALOÐLU “ Türk Gençlerinde Birlik Ruhu” konulu sohbet etmiþ daha sonra þiirler okunmuþ ve þarkýlar söylenmiþtir.

26 Eylül 2006 -Türk Ocaklarý Ankara Þubesi Baþkan Yardýmcýsý Zeki BÝRDOÐAN
“ Türk Ocaklý Gençlerin Taþýmasý Gereken Deðerler” konulu sohbet yapmýþtýr. Sohbet sonrasý gençler tarafýndan þiirler okunmuþtur.

9 Kasým 2004 - "Baðlama Eþliðinde Türküler, Esintiler, Þiirler " Gençler
8 Kasým 2004 - "Türküler, Esintiler" Cavit Tebrizli
8 Kasým 2004 - "Güney ve Kuzey Azerbaycan'daki Son Durum" Türkân Hacaloðlu
5 Kasým 2004 - "Kitap Okuma Programý" Gençler
4 Kasým 2004 - "Türküler, Esintiler, Þiirler" TRT Korosu'ndan Gençler, Cavit Tebrizli
3 Kasým 2004 - "Baðlama Eþliðinde Türküler" Gençler
2 Kasým 2004 - "Türküler, Esintiler" Cavit Tebrizli
30 Ekim 2004 - "Gençlerle Sohbet" Yýlma Durak
23 Ekim 2004 - "Gençlere Öðütler" Yýlma Durak
22 Ekim 2004 - "Gençlerle Sohbet, Kitap Okuma Programý " Zeki Birdoðan
21 Ekim 2004 - "Gençlerle Sohbet" Muammer Ardýç
15 Ekim 2004 - Ramazan dolayýsýyla bir ay 50-70 arasýndaki gence iftar yemeði verilmiþtir.Yemeðe daha çok Türk Dünyasýndan gelen öðrenciler katýlmýþlardýr. Yemekten sonra, þubede her akþam çeþitli konularda sohbetler yapýlmýþ, þiir dinletileri düzenlenmiþtir.

YEMEKLÝ TOPLANTILAR

15 Mart 2008 - “Çanakkale Zaferinin 93. Yýldönümü”
Türk Ocaklarý Ankara Þubesi, Keçiören Belediye Baþkaný Turgut ALTINOK'un katkýlarýyla 15 Mart 2008 Cumartesi akþamý saat:19.00 da Keçiören Halil Ýbrahim Sofrasýnda bin yüz kiþinin katýldýðý yemekli-müzikli toplantý düzenlemiþtir. Yemek, Þube Baþkanýmýz Türkan Hacaloðlu'nun açýlýþ konuþmasýyla baþlamýþ, daha sonra Keçiören Belediye Baþkaný Turgut Altýnok ve Türk Ocaklarý Genel Sekreteri Prof.Dr.Orhan Kavuncu ile devam etmiþtir. Sunuculuðunu Devlet Tiyatrolarý Sanatçýsý Ensar Kýlýç'ýn yaptýðý gecede Kültür ve Turizm Bakanlýðý Türk Dünyasý Müzik Topluluðu Þefi Ýrfan Gürdal, Türk Halk Müziði Sanatcýlarý Mehmet Özbek ve Kubilay Dökmetaþ'ýn söylediði türkülerle dinleyiciler coþarak heyecanlý dakikalar yaþamýþlardýr. Çanakkale Zaferi ile ilgili bir konuþma yapan sinema ve tiyatro sanatçýsý Ahmet Yenilmez'in katýldýðý geceye eski Devlet Bakaný Abdülhalûk Çay, Kamu-Sen Genel Baþkaný Bircan Akyýldýz ile Genel Sekreter Fahrettin Yokuþ ve Vali Yardýmcýlarý, Emekli Valiler, Millî Eðitim Müdür Yardýmcýlarý, eski Milletvekilleri ve Þehit Aileleri ile Türk Dünyasýndan gelenlerle birlikte çok sayýda genç arkadaþýmýz iþtirak etmiþtir.

3 Mayýs 2007 - 3 Mayýs Türkçüler Günü “Türk Dünyasý ile Buluþma Yemeði”
Türk Ocaklarý Ankara Þubesi tarafýndan tertiplenen "3 Mayýs Türkçüler" günü büyük bir çoþku ile kutlandý. Türk Ocaklarý Ankara Þubesinin Keçiören Belediye Baþkaný Turgut ALTINOK 'un katkýlarýyla Türk Ocaklarýnýn kuruluþunun 95. yýlý ve 3 Mayýs Türkçüler günü dolayýsýyla düzenlediði "Türk Dünyasý ile Buluþma Yemeði" Devlet Tiyatrolarý Sanatçýsý Ensar KILIÇ'ýn taktimiyle þehitlere saygý duruþu ve Ýstklâl Marþýnýn okunmasýyla baþlamýþ, Türk Yurdu Okullarý Folklor gösterisi yapmýþ, þiirler okunmuþ, Türk Halk Müziði sanatçýlarý Mehmet ÖZBEK, Abdurrahman KIZILAY ve Günay ÞÝMÞEK 'in seslendirdiði çoþkulu türkülerle bin kiþinin katýldýðý yemek Keçiören Halil Ýbrahim Sofrasýnda gerçekleþtirilmiþtir.
Açýþ konuþmasýný Baþkan Türkân HACALOÐLU 'nun yaptýðý yemekte daha sonra Keçiören Belediye Baþkaný Tugut ALTINOK ve Türk Ocaklarý Genel Baþkaný Nuri GÜRGÜR günün anlam ve önemi ile Türk Dünyasý hakkýnda konuþmuþlardýr.Çok çoþkulu ve heyecanlý geçen Tükçüler Günü Türk Ocaklarý Ankara Þubesi tarafýndan sanatçýlara verilen hediye töreni ile sona ermiþtir.

28 Nisan 2006 – Türk Ocaklýlarla Þehit Ailelerini Buluþturma Yemeði
Türk Ocaklarý Ankara Þubesinin Keçiören Belediye Baþkaný Turgut ALTINOK’un katkýlarý ve Ankara Þehit Aileleri Derneði ile (EMÞAD) Emniyet Teþkilâtý Vazife Malulü ve Þehit Aileleri Yardýmlaþma ve Dayanýþma Derneði katýlýmýyle, Devlet Tiyatrolarý Sanatçýsý Ensar KILIÇ’ýn takdim ve sunum yaptýðý, Türk Halk Müziði Sanatçýsý Esat KABAKLI’nýn sazý ve sözü ile katýldýðý program sekizyüz kiþinin katýlýmý ile Keçiören Halil Ýbrahim Sofrasýnda gerçekleþtirilmiþtir. Yemekte, açýþ konuþmasýný Türkân HACALOÐLU yapmýþ, daha sonra sýra ile þehit aileleri yetkilileri, Keçiören Belediye Baþkaný Turgut ALTINOK ve eski Genelkurmay Baþkaný Doðan GÜREÞ konuþmuþtur.

27 Ekim 2005 – Þube lokalinde, Uðurcan Küçükaðaoðlu’nun baðlamasý eþliðinde, ünlü halk türküleri sanatçýlarý Seyit Al ile Cavit Tebrizli türküler ve marþlar söylemiþlerdir.
5 Ekim 2005 – Þubemiz, Ramazan boyunca, bir ay üniversite öðrencilerine iftar yemeði vermiþtir. Türk dünyasýndan gelen öðrencilerin de katýldýðý iftar yemekleri 40–70 kiþi arasýnda deðiþmiþtir.
Yemekten sonra, bir ay boyunca Þubemiz lokalinde her akþam, deðiþik þahsiyetlerle sohbetler yapýlmýþ, saz ve sözlerle oyun havalarý çalýnmýþ ve türküler söylenmiþ, þiirlerler okunmuþtur.
6 Mayýs 2005 - Þubemiz, Ankara Ticaret Odasýnda 28 Aralýk 2004'te yapýlan Ziya Gökalp yazý yarýþmasýna katýlan öðrencilere, ailelerine ve lise müdürlerine bir yemek vermiþtir. Yüz elli kiþilik yemekte Millî Eðitim Bakanlýðý Müsteþar yardýmcýlarý, Vali muavinleri, Ankara Millî Eðitim Müdür ve yardýmcýlarý hazýr bulunmuþtur. Toplantýda, Ankara Þubesinin yayýnladýðý kitaplar öðrencilere daðýtýlmýþtýr.
3 Mayýs 2005 - Þubemiz, Gazi Üniversitesi Kültür Merkezinde Türkçülük Bayramý dolayýsýyla, beþyüz kiþinin katýldýðý Dostluk ve Dayanýþma yemeði tertip etmiþtir. Baþkanýmýz Türkân Hacaloðlu'nun açýþ konuþmasýndan sonra Türk Ocaklarý Eðitim ve Kültür Vakfý Baþkaný Nevzat Kösoðlu "Yükselen Deðer: Milliyetçilik" konusundaki konferansýný vermiþtir.
Bilahare, Kültür ve Turizm Bakanlýðý Sanatçýlarý, Armaðan Elçi ve Günay Þimþek, okuduklarý türkülerle, yemekli toplantý sona ermiþtir.

Paylaş

O Sadece Mustafa Kemal Değil, O TÜRK’ÜN ATASI ATATÜRK’TÜR

Türk milletinin ve mazlum milletlerin kötü talihini değiştiren üstün kişiliği ile çağa damgasını vuran büyük önder ATATÜRK’Ü aramızdan ayrılışının 83.Yıl dönümünde minnet ve saygıyla anıyoruz.

Tarihte bin yılda bir gelebilecek üstün nitelikli devlet ve fikir adamı ne mutlu ki Türklüğün en zor günlerinde bizim milletimize nasip oldu. O’nun üstün devlet ve fikir adamlığı sayesinde vahşi Batının “hasta adam” olarak nitelendirdiği Osmanlı Devleti’nin külleri arasından bugünün güçlü modern Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Bu cumhuriyetin evlatları olarak da biz bağımsız lâik ve demokratik Türk devletini kanımızın son damlasına kadar koruyup yaşatacağımıza and içmişiz…

Vatanı, milleti, namusu, şan ve şerefi için hayatını feda etmekten çekinmeyen, yolundan ve sözünden dönmeyen, vatan yaptığı her yerde, ilim ve kültür meşalesini tutuşturan insan Türk’tür. İşte o Atatürk’tü.

Gazi Mustafa Kemal “Ne mutlu Türküm diyene” diyerek özünü bu sözle ifade etmiştir. 

Büyük adamlar ancak büyük milletin bağrından çıkar. Bir düşünürümüz ‘’Türk Milletinin portresini sadakatle çiziniz o zaman Atatürk’ün portresini çizmiş olursunuz’’ der.

O çok özel bir şahsiyetti. Çünkü O şahsi ihtiraslarını millet yolunda hizmet gayesine veren bir Türk’tür.

O Kişi oğlu kişi değil, bir ülkü bir düşünce sistemi medeni hayatın gücü kaynağıdır.

O insanlık idealine aşık, faziletin timsali, karanlığa düşmüşlerin ümit ışığı ve meşalesidir. Çekin ellerinizi Atatürk’ümüzün üzerinden onu sağa sola götürmeyin. Onun adını ucuz politikalarınızla kirletmeyin. Çünkü O milli dehânın tam Kemâlidir. Türk’ün hem celâli hem cemalîdir.

 Asırlar boyunca hür yaşamış bu milletin gözü pek alnı açık vicdanı temiz Türk! Atatürk.

Vurunca kılıç kesmeyen, bir acı sözle devrilen zalimlerin başına balyoz, acizlerin derdine derman kaya gibi sert, ipek kadar yumuşak, insanlık tarihinin onuru Türk! Atatürk.

Omuzuna attığın gurbet heybesiyle dağlara, ovalara, vadilere medeniyet tohumlarını eken, geçtiğin her yerde uyuyan insanları uyandıran, aydınlığa kavuşturan Türk! Atatürk

“Bir gün İstiklâl ve Cumhuriyetine kast eden düşmanlar bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olur” demiştin.

Cumhuriyeti emanet ettiğin Türk Gençliği galibiyetin mümessili olarak Vatanı böldürüp bayrağını asla indirmeyecektir…

İktidarda olup gaflet ve delalet içinde onları uyandıracak, Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini daima koruyacak milletine ve devletine sahip çıkmak en büyük ülküsü ve ideali olacaktır. Her şeye rağmen bil ve inan ki Türk milletinin düzenini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Birlik ve beraberliğimize gölge düşürmek isteyenlere asla müsaade edilmeyecektir.

“Tefrika girmeden bir millete düşman giremez

Toplu vurdukça yürekler onun top sindiremez.

Sahipsiz olan bir vatanın batması haktır.

Sen sahip olursan bu batan batmayacaktır.”

Aziz Atatürk kurduğun son Türk Devletini ecdadımızın son yadigarını aziz vatanımızı bölmek parçalamak isteyenlere arkanda bıraktığın Türk Gençliği asla müsaade etmeyecektir. Ellerine tutuşturduğun ilim, irfan meş’alesini söndürmeden ebediyete kadar taşıyacağına inanıyorum. Naçiz vücudun toprak oldu ama Türk devleti milletiyle sonuna kadar yaşayacaktır. Mehmetçik nöbetini tutuyor, vatanını kahramanca savunuyor. Rahat uyu Atam.

O Türklüğün eşsiz lideri Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi bir kere daha rahmet, minnetle anıyorum. Ruhları şâd olsun.

Türkan HACALOĞLU

Ankara Türk Ocağı Başkanı

İSTİKLÂL MARŞI KABULU

Yayınlar

Sosyal medya